Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar inhoud
 2. Ga direct naar het onderdeel menu
 3. Ga naar tool zoekopdracht
 4. Ga naar menu Help
 5. Ga naar module
 6. Ga naar de lijst van toetsenbord snelkoppeling

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Innovatie

Contact

Sanofi Belgium

Airport Plaza
Montreal Building
Leonardo Da Vincilaan 19
BE, 1831 Diegem

Tél. : 02 710 54 00
Fax : 02 710 54 09

Email: info.belgium@sanofi.com

inhoud :

Innovatie

Lijst van de directe link naar secties :

Innovatie bij Sanofi

Sanofi heeft haar onderzoeks- en ontwikkelingsmodel aangepast om de innovatie en de ontwikkeling van innoverende gezondheidsoplossingen voor patiënten te versnellen.

Nieuwe werkwijze

Om deze doelstelling te bereiken, hebben we ons bedrijfsmodel op het vlak van R&D aangepast. Dit nieuwe model focust volledig op de behoeften van de patiënten. De nieuwe werkwijze wordt gekenmerkt door samenwerking en de ontwikkeling van wetenschappelijke netwerken met de academische wereld, andere farmaceutische bedrijven en KMO’s. Zo krijgen we toegang tot alle beschikbare kennis.

Investeringen in R&D

R&D is voor Sanofi van fundamenteel belang. Er wordt nog steeds veel in R&D geïnvesteerd; onze investering van 4,8 miljard euro in 2013 was zelfs één van de grootste R&D inversteringen wereldwijd.

Sanofi heeft in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Azië meer dan 20 onderzoekscentra.

B.GNL.14.08.02


1/ Strategie

In de 21e eeuw zorgen wetenschap en geneeskunde voor een nieuwe kijk op ziektes en patiënten. De tijd waarin de patiënt zich aan de behandeling moet aanpassen, is voorbij. Wij gaan het tijdperk van de gepersonaliseerde zorg in.

Onderzoeksgebieden en –strategieën

Sanofi heeft haar R&D bedrijfsmodel aangepast en koos voor een open model met meer externe partners. In de groep staan de patiënten centraal en ligt de focus op de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen. Deze transformatie heeft het onderzoekstempo aanzienlijk verhoogd en zorgde ervoor dat er voor de patiënten in verschillende therapeutische domeinen efficiëntere gezondheidsoplossingen ontwikkeld zijn.

Onze belangrijkste onderzoeksdomeinen zijn multiple sclerose, diabetes, oncologie, zeldzame ziektes, cardiometabole aandoeningen, immunologie en vaccins.

Analyse van het R&D-portfolio

Sanofi heeft een innoverend en robuust portfolio van Fase III weten op te bouwen. In juli 2014 omvat het R&D-portfolio van Sanofi 46 projecten.

In de komende 4 jaar zouden voor negen projecten in een gevorderd stadium goedkeuringsaanvragen worden ingediend.

Partnerschappen in R&D

In 2014 bestaat 50% van het portfolio van Sanofi uit producten die met behulp van externe partners zijn ontwikkeld. R&D legt de klemtoon op toegang tot nieuwe technologieën zoals biotechnologie. 80% van de projecten in ontwikkeling zijn biologische producten.

B.GNL.14.08.02


2/ Samenwerking

Partnerschappen om de innovatie te versnellen

Geen enkele instelling, universiteit, overheid en geen enkel bedrijf of land kan de wereldwijde gezondheidsproblemen alleen oplossen. Het is essentieel om van een grotere wetenschappelijke en medische gemeenschap deel uit te maken om de complexiteit van menselijke ziektes te kunnen begrijpen.

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben we ervoor gekozen samen te werken met alle partijen die ons kunnen helpen om deze nieuwe kennis en spitstechnologie in de praktijk te brengen en zo de aard van het biofarmaceutisch onderzoek te wijzigen.

Dat betekent dat we in al onze vestigingen, in Noord-Amerika, Frankrijk, Duitsland en Azië in een netwerk met patiënten en patiëntenverenigingen, ziekenhuizen, biotechbedrijven, onderzoekscentra en andere partijen samenwerken. Zo kunnen we het grootste voordeel halen uit de wetenschap en het huidige talent in de onderzoekssector wereldwijd. Hiermee willen we aanzienlijk de tijd beperken die nodig is tussen de ontdekkingen in laboratoria en de daadwerkelijke behandelingen van patiënten.

De behoeften van patiënten beter begrijpen

Bij Sanofi zijn we ervan overtuigd dat, als we echt willen innoveren en patiënten betere therapeutische opties willen bieden, het noodzakelijk is om de behoeften van patiënten te begrijpen, evenals de manier waarop de ziekte hun dagelijkse leven beïnvloedt. En wie kan de therapeutische tekorten beter begrijpen dan zij die met een bepaalde ziekte leven, of zij die hen vertegenwoordigen? Vanuit hun standpunt ontwikkelen we behandelingen die beter aan hun behoeften beantwoorden.

Onze doelstelling is om fundamenteel onderzoek aan klinisch onderzoek te koppelen, om zo recente wetenschappelijke ontdekkingen eenvoudiger bij de klinische behandeling van patiënten in te zetten. Zo kunnen we de behandelingen die het meest efficiënt blijken, sneller ter beschikking stellen. Om deze aanpak te doen slagen, is een nauwe samenwerking nodig tussen onze onderzoekers, onze artsen en de klinische onderzoekscentra.

B.GNL.14.08.02


3/ Ethische innovatie

Wij focussen onze onderzoeksinspanningen daar waar de medische behoeften en het belang van de volksgezondheid het grootst zijn, om zo patiënten oplossingen te bieden en aan een gezondere gemeenschap mee te werken. De ontdekking en de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt 10 tot 16 jaar. De prioriteiten op onderzoeksvlak worden samen met wetenschappers en experts uit de hele wereld bepaald.

De ethische overwegingen spelen in elke fase van het onderzoek en de ontwikkeling een belangrijke rol. Sanofi heeft hiervoor normen uitgewerkt. Deze worden wereldwijd toegepast. We citeren er enkele aspecten uit:

 • In samenwerking met patiëntenorganisaties wordt het patiëntenperspectief van het ziektebeeld in kaart gebracht.
 • Onafhankelijke ethische commissies beoordelen alle onderzoeksprotocollen en commissies met experts letten erop dat de ethische principes bij het uitvoeren van klinische studies worden gerespecteerd.
 • Er wordt een afzonderlijke, onafhankelijke commissie opgericht die de mogelijkheid heeft om op elk moment onderzoeken te wijzigen, te onderbreken of stop te zetten.

B.GNL.14.08.02

Laatste verandering: 08 augustus 2014