Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar inhoud
 2. Ga direct naar het onderdeel menu
 3. Ga naar tool zoekopdracht
 4. Ga naar menu Help
 5. Ga naar module
 6. Ga naar de lijst van toetsenbord snelkoppeling

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Uw gezondheid

Contact

Sanofi Belgium

Airport Plaza
Montreal Building
Leonardo Da Vincilaan 19
BE, 1831 Diegem

Tél. : 02 710 54 00
Fax : 02 710 54 09

Email: info.belgium@sanofi.com

inhoud :

Uw gezondheid

De therapeutische domeinen waarin Sanofi gespecialiseerd is, zijn hart-en vaatziekten, trombose, oncologie, aandoeningen van het centraal zenuwstelsel, interne geneeskunde en metabole ziekten.

 

Multiple Sclerose

Centraal zenuwstelsel

De WGO schat dat 2.5 miljoen mensen ter wereld lijden aan multiple sclerose. MS is een chronische ziekte van het centraal zenuwstelsel.

 

Diabetes

Metabole ziekten

Vandaag zijn er in België ongeveer 620.000 patiënten met diabetes en dat aantal zal in 2030 oplopen tot meer dan 1 miljoen. Wereldwijd zien we hetzelfde fenomeen. Dit is in belangrijke mate te wijten aan twee factoren nl. zwaarlijvigheid en een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging. Mensen met obesitas lopen een groot risico op de ontwikkeling van diabetes. 

 

Trombose

Trombose

Veneuze trombose treft jaarlijks 1 à 2 per 1000 mensen in de geïndustrialiseerde wereld.

Veneuze trombose is in Europa verantwoordelijk voor meer dan 500.000 sterfgevallen per jaar.

 

Nierziektes

In België hebben 250.000 tot 500.000 patiënten in meer of mindere mate slechtwerkende nieren, waarvan ongeveer 8.000 in het stadium van terminale nierinsufficiëntie zitten. Deze laatste hebben een dialysebehandeling nodig.

 

Biochirurgie

Biochirurgie

Artrose wordt gekenmerkt door een beschadiging van het kraakbeen en synoviaal vocht in het gewricht. Naast pijn kan het ook een verlies van beweeglijkheid veroorzaken en wat tot gevolg kan hebben dat de patiënt minder actief is.

 

Dierengezondheid

Dierengezondheid

Merial kan meer dan 200 ziektes en gezondheidsproblemen behandelen bij gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en wilde dieren.

 

Hematologie

Interne geneeskunde

De behandeling van bepaalde kankers brengt een transplantatie van bloedstamcellen met zich mee (vroeger sprak men van beenmergtransplantatie).  

 

Oncologie

oncologie

Jaarlijks overlijden 8,2 miljoen mensen aan kanker, 12% van de sterfgevallen ter wereld. Als gevolg van de veroudering van de bevolking zal het aantal gevallen van kanker met 60% kunnen stijgen tussen nu en 2020. 

 

Zeldzame ziektes

In de Europese commissie is gedefinieerd dat een ziekte zeldzaam wordt genoemd wanneer de ziekte een levensbedreigende of chronisch invaliderende ziekte is waarvan niet meer dan 5 op de 10.000 inwoners in de Europese Unie deze aandoening hebben.

 

Module :

Corporate information

Corporate information