Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar inhoud
 2. Ga direct naar het onderdeel menu
 3. Ga naar tool zoekopdracht
 4. Ga naar menu Help
 5. Ga naar module
 6. Ga naar de lijst van toetsenbord snelkoppeling

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Uw gezondheid

Contact

Sanofi Belgium

Airport Plaza
Montreal Building
Leonardo Da Vincilaan 19
BE, 1831 Diegem

Tél. : 02 710 54 00
Fax : 02 710 54 09

Email: info.belgium@sanofi.com

inhoud :

Multiple sclerose

Centraal zenuwstelsel

De WGO schat dat 2.5 miljoen mensen ter wereld lijden aan multiple sclerose. MS is een chronische ziekte van het centraal zenuwstelsel.

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is MS geen spierziekte, maar een chronische ziekte van het centraal zenuwstelsel: voornamelijk van de hersenen en het ruggenmerg. Bij MS ontstaan er op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen ontstekingen in het omhulsel van de zenuwbanen, myeline genaamd. Door die ontsteking wordt de myeline afgebroken en ontstaat er een verharding of litteken (sclerose). Deze littekens bemoeilijken of vertragen de zenuwprikkels van en naar de hersenen. Daardoor ontstaan symptomen van MS zoals moeilijker kunnen lopen.

In België lijdt ongeveer 1 op de 1000 mensen aan MS. De meeste patiënten zijn tussen de 25 en 45 jaar oud en de ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De ziekte kan op verschillende manieren verlopen. Bij ongeveer een kwart van de patiënten is de evolutie goedaardig, met zeer weinig handicaps, maar bij 5% is de evolutie zeer ongunstig. De overgrote meerderheid van de patiënten bevindt zich echter tussen beide extremen. Sommige patiënten krijgen aanvallen die gevolgd worden door een volledig of onvolledig herstel. Tussen de aanvallen in blijft hun toestand min of meer stabiel.

Laatste verandering: 26 augustus 2014

Module :

Corporate information

Corporate information