Snelle navigatie menu :

 1. Ga naar inhoud
 2. Ga direct naar het onderdeel menu
 3. Ga naar tool zoekopdracht
 4. Ga naar menu Help
 5. Ga naar module
 6. Ga naar de lijst van toetsenbord snelkoppeling

Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie over ons cookie beleid.

SLUITEN

Help-menu :

 1. Sanofi in de wereld |
   
 2. Onze websites |
   
 3. Groep websites |
   
 4. Contact |
 5. Sitemap |
 6. Hulp
 1. Lettergrootte

  Verminderen Verhogen  
 
 

Uw gezondheid

Contact

Sanofi Belgium

Airport Plaza
Montreal Building
Leonardo Da Vincilaan 19
BE, 1831 Diegem

Tél. : 02 710 54 00
Fax : 02 710 54 09

Email: info.belgium@sanofi.com

inhoud :

Biochirurgie

Biochirurgie

Artrose is een progressieve ziekte ten gevolge van een aantal risicofactoren, zoals leeftijd, geslacht, overgewicht of genetische factoren. Artrose kan ook het gevolg zijn van een fout in de plaatsing van het gewricht, een trauma (fysiek zwaar werk, gewelddadige sporten, ...) of dysplasie van het gewricht.

 

Artrose wordt gekenmerkt door een beschadiging van het kraakbeen en synoviaal vocht in het gewricht. Dit vocht, dat aanwezig is in het gewricht en werkt als smeermiddel, is nodig om de soepelheid van het gewricht te garanderen. Het beschermt ook het gewricht door schokken te absorberen. Bij langdurige artrose zijn het kraakbeen en het synoviaal vocht soms zo beschadigd dat de beenderen over elkaar wrijven, wat hevige pijn, stijfheid van het gewricht en verlies van de beweeglijkheid van het gewricht veroorzaakt. Artrose tast vooral de gewrichten van de knieën, schouders, heupen en enkels aan.

Naast pijn kan het ook een verlies van beweeglijkheid  veroorzaken en wat tot gevolg kan hebben dat de patiënt minder actief is.

Er bestaan verschillende behandelingen gezien de stadia van de artrose. In het begin moet de patiënt zijn/haar levensstijl aanpassen: afvallen, aangepaste en matige fysieke activiteit beoefenen gepaard met kinesitherapie. Wat medicatie betreft, wordt meestal begonnen met de pijnverlichting door analgetica (paracetamol) alvorens over te schakelen op krachtigere ontstekingsremmers. Als de artrose erger wordt, kan viscosupplementatie worden overwogen en in het laatste stadium, een prothese.

Viscosupplementatie

Viscosupplementatie is een oplossing om de pijn en het verlies van beweeglijkheid, die door artrose wordt veroorzaakt, te verlichten.

Viscosupplementatie slaagt erin om hyaluronzuur in het gewricht te injecteren om het synoviaal vocht te vervangen en zo de pijn te verlichten en de mobiliteit van de patiënt te herstellen. Zoals het synoviaal vocht is het viscosupplement rijk aan hyaluronzuur en daarom heeft het dezelfde werking: het smeert de kraakbeenoppervlakken door zijn visceuse eigenschappen en beschermt het tegen schokken door zijn elastische eigenschappen. Daarnaast  kan viscosupplementatie de pijn ten gevolge van wrijving verminderen en de mobiliteit verbeteren.

Een behandeling door viscosupplementatie kan 1 tot verschillende injecties inhouden. De injecties  moeten door een specialist worden uitgevoerd. Reeds na enkele weken is de werking van deze behandeling voelbaar en dit blijft zo gedurende 6 maanden tot 1 jaar.


B.HYL.14.08.01

Laatste verandering: 26 augustus 2014

Module :

Corporate information

Corporate information