Immunologie

Het leven is een gezondheidsreis en we hopen bij Sanofi een verschil te maken in de levens van mensen die worden getroffen door immuunstoornissen door innovatieve therapieën te ontwikkelen. 

Auto-immuunziekten zijn ziekten of aandoeningen die worden veroorzaakt door een disfunctie van het immuunsysteem, zoals bijvoorbeeld allergie en astma.

Als partner in de gezondheid zet Sanofi zich in om nieuwe therapeutische opties te bieden aan patiënten, inclusief patiënten in opkomende markten , die door deze storingen worden getroffen. In samenwerking met Regeneron Pharmaceuticals worden onze behandelingen voor atopische dermatitis en reumatoïde artritis op de markt gebracht in Europa, de Verenigde Staten en Canada en in veel landen over de hele wereld.

Het huidige onderzoek van Sanofi Genzyme, onze wereldwijde business unit voor specialistische zorg, , richt zich op therapeutische gebieden waar medische behoefte belangrijk is, zoals astma, neuspoliepen en eosinofiele oesofagitis.

Matige tot ernstige Atopische Dermatitis

Atopische dermatitis (AD), een vorm van eczeem, is een chronische ontstekingsziekte met symptomen die vaak verschijnen als uitslag op de huid.

In zijn matige tot ernstige vorm veroorzaakt door atopische dermatitis huiduitslag die vaak een groot deel van het lichaam bedekt, met intense en aanhoudende jeuk, droge huid, scheuren, roodheid, korstachtige laesies en pruritus. Jeuk is een van de meest pijnlijke symptomen voor de patiënt en kan zeer invaliderend zijn.

In België zijn er ogeveer 65.000 volwassen patiënten met matige tot ernstige atopische dermatitis2
Matige tot ernstige atopische dermatitis is een echte last voor degenen die het hebben. Naast symptomen zoals huidlaesies of intense jeuk, heeft de ziekte een significant negatief effect op de kwaliteit van leven en kan slaapstoornissen, angst- en depressiesymptomen veroorzaken.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis - algemeen bekend als RA - is een chronische en invaliderende auto-immuunziekte die voornamelijk de gewrichten, bindweefsels, spieren, pezen en vezelweefsel aantast, waardoor pijn, misvorming en invaliditeit worden veroorzaakt. Er zijn meer dan 150 reumatische aandoeningen, waarbij RA een van de meest voorkomende is.

Hoewel RA typisch wordt beschouwd als een gewrichtsaandoening, kunnen de effecten van RA de gewrichten overstijgen. Leven met RA kan het dagelijks leven verstoren en eenvoudige taken kunnen moeilijk worden of langer duren om te voltooien. De symptomen van RA kunnen ook leiden tot stress of angst.


1Opkomende markten: wereld exclusief Verenigde Staten van Amerika, Canada, West-Europa (Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Griekenland, Cyprus, Malta, België, Luxemburg, Portugal, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Ierland, Finland, Noorwegen, IJsland, Denemarken), Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.
2Nygaard U et al. Dermatology 2017 ; DOI: 10.1159/000484407

Deze website maakt gebruik van cookies om zijn publiek te meten en stelt ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van deze cookies. Meer informatie gebruiksaanwijzing.

OK