Lachende vrouw

Oncologie

Jaarlijks overlijden wereldwijd 8.8 miljoen mensen aan kanker. Als gevolg van de veroudering van de bevolking zal het aantal gevallen van kanker de komende 2 decennia met 70% stijgen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Ongeveer 1 op de 3 mensen in de loop van hun leven kanker krijgt?
  • Er in 2012 14,1 miljoen mensen gediagnostiseerd werden met kanker?
  • Er in 2015 wereldwijd 8.8 miljoen mensen overleden aan deze ziekte?
  • Wereldwijd 1 op 6 sterftegevallen te wijten is aan kanker?
  • Binnen 20 jaar 13 miljoen mensen per jaar zullen overlijden aan kanker.
Kanker is een ernstige ziekte die zich vertaalt door de ongecontroleerde groei en verspreiding van abnormale cellen. Zo ontstaat een massa (tumor) die groeit en de bovenhand neemt op de gezonde weefsels. Als niet tijdig een diagnose wordt gesteld, vallen de cellen vaak de weefsels rond de vestigingsplaats van de tumor aan en verspreiden ze zich (uitzaaiing) via het bloed en het
lymfestelsel.

Gezien het hoge sterftecijfer, is het van uiterst belang dat kanker snel wordt opgespoord en behandeld.

De opvolging van de patiënten wordt meestal afgestemd op het evolutiestadium van hun tumor en de behandeling wordt bepaald naargelang de ziekte evolueert. Vandaag, nu er betere therapeutische behandelingen mogelijk zijn en we meer inzicht hebben in de mechanismen van de ziekte, is er plaats voor nieuwe hoop. Patiënten moeten uiteraard wel leren leven met hun kanker, net zoals met elke andere chronische ziekte.

Voor meer informatie over onze sensibiliseringscampagne over darmkanker, surf naar www.noxcuseproject.be

Incidentie en sterftecijfers : International Agency for Research on Cancer - WHO : http://globocan.iarc.fr

Deze website maakt gebruik van cookies om zijn publiek te meten en stelt ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van deze cookies. Meer informatie gebruiksaanwijzing.

OK