Lachende baby

Vaccins

Vaccins creëren, het leven beschermen

Een kleine eeuw geleden waren besmettelijke ziektes de voornaamste doodsoorzaak wereldwijd, zelfs in de meest ontwikkelde landen. Vandaag de dag is immunisatie de meest succesvolle publieke gezondheidsinterventie voor het bestrijden van besmettelijke ziektes en het terugbrengen van globale sterfcijfers, samen met schoon, veilig drinkwater. De World Health Organization (WHO) schat dat vaccinatie tot wel drie miljoen levens redt wereldwijd per jaar1 .

Als gezondheidspartner zijn wij bij Sanofi trots op onze vaccins die ons en onze geliefden in elk levensstadium kunnen beschermen tegen een brede reeks ernstige besmettelijke ziektes. Sanofi Pasteur, onze globale bedrijfsunit voor vaccins, levert elk jaar één miljard vaccin doses aan mensen wereldwijd en zoekt onophoudelijk naar manieren om de voordelen van vaccinatie te verleggen naar nieuwe besmettelijke ziektes terwijl ze bestaande vaccins verbeteren om de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Vaccinatie

Simpelweg gezegd is een vaccin een biologisch preparaat dat immuniteit voor een bepaalde ziekte verbetert. Een vaccin bevat normaal gesproken een agens dat lijkt op een ziekteverwekkend micro-organisme. De reactie van het immuunsysteem die wordt gestimuleerd door een vaccin is essentieel voor de aanmaak van genoeg antistoffen en voor de natuurlijke verdediging van het lichaam tegen toekomstige infecties.

Influenza

Influenza (de griep) is een acute virusinfectie die zich gemakkelijk tussen personen verspreidt en wereldwijd het hele jaar door circuleert. Influenza kan tot verscheidene medische complicaties leiden, zoals longontsteking, en het kan onderliggende medische condities verslechteren, waaronder congestief hartfalen en diabetes.

De WHO schat dat influenza elk jaar tot wel 650.000 doden veroorzaakt wereldwijd2 . Vaccinatie is een essentieel onderdeel van de bescherming van mensen en gemeenschappen tegen de zware tol die influenza kan eisen. We zijn de wereldwijde hoofdleverancier van vaccins tegen influenza en produceren ongeveer 40 procent van de influenzavaccins die wereldwijd worden gedistribueerd. Alleen al in 2017 hebben we meer dan 200 miljoen dosissen van het influenzavaccin geleverd.

Bescherming van baby’s

130 miljoen baby’s moeten ieder jaar worden beschermd3 . Dit is een enorme uitdaging. De vooruitgang qua vaccinatie heeft de introductie van vaccins mogelijk gemaakt die beschermen tegen verschillende ziektes die langere tijd werden beschouwd als plagen voor gemeenschappen. Deze nieuwe vaccins zijn op progressieve wijze geïntroduceerd door middel van gecombineerde vaccins voor kindervaccinatie. Alle nationale programma’s van vandaag de dag stellen gecombineerde vaccins voor.

Bij Sanofi kunnen we door middel van onze verscheidene gecombineerde vaccins een simpele oplossing bieden die bijdraagt om pijn bij baby’s te helpen verlichten, de vaccinatiegraad van nationale programma’s te verbeteren en de bevoorrading te vergemakkelijken. We leveren gecombineerde vaccins voor alle delen van de wereld in overeenkomst met de lokale gezondheidsstandaarden. Onze continue inspanning tot innovatie bevordert de toegang van meer kinderen tot immunisatie, waardoor ze worden beschermd tegen sommige van de ergste besmettelijke ziektes.

Dichter bij de eliminatie van polio

Eerst verlamde of doodde polio ieder jaar duizenden kinderen wereldwijd4 . Tegenwoordig staan we dankzij vaccinatie op het punt om polio compleet uit te roeien. Sanofi engageert zich samen met internationale organisaties in de strijd tegen polio.
1World Health Organization . Health topics Immunization.
2World Health Organization Fact sheet Influenza (seasonal).Reviewed January 2018 Available at: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/en/. Last accessed February 2018br
3World Health Organization. Bulletin of the World Health Organization Available rel="noopener noreferrer" at: http://www.who.int/bulletin/volumes/87/2/08-050963/en/Last accessed October 2017
4Canadian International Immunization Initiative (2007) Immunization Initiatives: LINK : The end of polio is within our grasp

Deze website maakt gebruik van cookies om zijn publiek te meten en stelt ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van deze cookies. Meer informatie gebruiksaanwijzing.

OK