Twee wetenschappers

Onze plasma donatie dagen

Voor het derde jaar op rij gingen de medewerkers van Sanofi hun plasma doneren tijdens de plasma donatie dagen.

Sinds 3 jaar organiseert Sanofi plasma donatie dagen, waarbij, samen met clinici en wetenschappers, collega’s worden opgetrommeld om hun plasma te komen doneren. Dit jaar, hebben onze collega’s hun plasma gedoneerd in Kortrijk, Leuven en Brussel tijdens 4 plasma donatie dagen.

Sanofi kent als geen ander het belang van plasma: het is namelijk van levensbelang voor de behandeling van verworven trombotische trombocytopenische purpura (aTTP), een zeldzame, levensbedreigende, auto-immuun gebaseerde bloedaandoening, gekenmerkt door uitgebreide stolselvorming in kleine bloedvaten in het hele lichaam, wat leidt tot een zeer laag aantal bloedplaatjes, verlies van rode bloedcellen en beperkte bloedtoevoer naar delen van het lichaam.

Onze collega’s, samen met hematologen en wetenschappers, gaven dan ook het goede voorbeeld én doneerden zo’n 26 zakjes plasma. Wie geen plasma mocht geven doneerde bloed. Bekijk hieronder waarom plasma donatie zo belangrijk is en het belang van plasma in de behandeling van aTTP.

Alles over aTTP

Pr. Dr. Daan Dierickx

Alles over onderzoek naar aTTP

Pr. Dr. Karen Vahoorelbeke

Onze 2020 plasma donatie dagen

Ook in 2020 zijn onze collega’s samen plasma gaan doneren in Kortrijk en Leuven.

Deze website maakt gebruik van cookies om zijn publiek te meten en stelt ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van deze cookies. Meer informatie gebruiksaanwijzing.

OK