Sanofi is een innovatieve farmaceutische onderneming. Door middel van wetenschappelijk onderzoek streeft het bedrijf ernaar ziekten te voorkomen en te bestrijden. Als partner in de gezondheidszorg zet Sanofi zich in voor de gezondheid, levenskwaliteit en het welzijn van de patiënt.

In België maakt Sanofi deel uit van de top 10 van farmaceutische bedrijven. Bovendien is Sanofi in België actief in verschillende stadia van de zorg: van Onderzoek & Ontwikkeling met klinische studies, de productie van biologische geneesmiddelen tot registratie, commercialisatie en distributie van geneesmiddelen.

Sanofi België telt 1.500 werknemers in 4 vestigingen: Brussel, Diegem, Geel en Gent.

Sanofi in België

 

40 - 50

klinische studies

 

1.500

werknemers

€900
miljoen

investering in productie in Geel

Onze vestigingen

Investeringen

Sanofi investeert ook veel in haar activiteiten in België. In 2016 kondigden we een uitbreiding aan van de productiesite in Geel, een investering van maar liefst 300 miljoen euro. Deze investering werd dan ook bekroond met de Foreign Investment Trophy 2017 van Flanders Investment & Trade. Dit brengt de totale investering in de productiesite in Geel op 900 miljoen over de afgelopen 15 jaar. Deze continue investering toont dan ook de belangrijke bijdrage van Sanofi aan de Belgische pharmaindustrie.

Geel

De productiefaciliteit in Geel is ontworpen voor de productie van therapeutische eiwitten. De faciliteit, die oorspronkelijk één enkel product produceerde, heeft zich ontwikkeld tot een multi-productfaciliteit met zowel perfusie- als fed-batch celcultuurcapaciteit, en bijhorende zuiveringstreinen, voor de productie van enzymen en monoklonale antilichamen.

Onze continue strijd voor een betere gezondheid voor iedereen

Sanofi werkt nauw samen met andere partners in de gezondheidszorg om nieuwe therapieën voor patiënten te ontwikkelen. Sanofi België is lid van Pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie.

MAT-BE-2100223