Covid-19-dutch

Coronavirus / COVID-19 situatie

De situatie rond het Coronavirus / Covid-19 evolueert continu. Als partner in de gezondheid volgt Sanofi de situatie op de voet en nemen we als bedrijf de nodige maatregelen. Er zijn zowel op wereldvlak als op lokaal niveau werkgroepen opgericht, die werken aan preventieve maatregelen om de continuïteit van onze activiteiten en de bescherming van patiënten, zorgverleners, onze werknemers en hun families te waarborgen. Meer informatie vindt u hier.

Levering en productie

Sanofi werkt wereldwijd nauw samen met leveranciers om de bedrijfscontinuïteit en de leveringen van onze medicijnen en vaccins te waarborgen. Op dit moment verwacht Sanofi geen bevoorradingstekorten voor patiënten als gevolg van de COVID-19-situatie en er is geen impact op onze bevoorradings- en productieketen.

Ontwikkeling van een vaccin

Binnen Sanofi maakt onze wereldwijde bedrijfseenheid voor vaccins (Sanofi Pasteur) gebruik van eerder onderzoek naar een SARS-vaccin voor de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin. Sanofi werkt samen met de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Meer over deze samenwerking leest u hier. Daarnaast onderzoeken we of sommige van onze bestaande producten een mogelijke behandelingsoptie kunnen zijn. We delen onze expertise ook als raadgevende partner van verschillende wereldwijde regeringen en gezondheidsinstanties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) en de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC).

Veiligheid van medewerkers

Eén van onze prioriteiten is het waarborgen en beschermen van de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en hun families over de hele wereld. Dit doen we door nauwgezet aanbevelingen op te volgen en toe te passen om de verspreiding van COVID-19 in te dijken. Sanofi heeft ook een wereldwijd crisiscomité geactiveerd om te voorkomen dat medewerkers aan het virus worden blootgesteld en om de potentiële impact op onze activiteiten actief te monitoren. Het lokale crisisteam in België werkt ook aan maatregelen op basis van de lokale situatie en de eventuele impact op medewerkers.

In overeenstemming met de richtlijnen van Sanofi en de overheid zijn al onze medewerkers wereldwijd gevraagd om van thuis uit te werken, tenzij hun activiteiten bedrijfskritisch zijn. U kunt ons steeds bereiken via onze algemene contactgegevens.

Sanofi evalueert voortdurend wat de gevolgen zijn van het coronavirus op de wereldwijde volksgezondheid en wat ons rol is en kan zijn om de moeilijke situatie het hoofd te bieden. We blijven nauw samenwerken met wereldwijde gezondheidsorganisaties en overheden om het risico en de impact van COVID-19 zoveel mogelijk in te dijken.

We volgen de situatie op de voet en geven meer informatie zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies om zijn publiek te meten en stelt ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van deze cookies. Meer informatie gebruiksaanwijzing.

OK